businessman hand show 3d cloud icon with padlock as Internet security online business concept

På hvilket nivå er din organisasjon når det gjelder å ta datasikkerhet på alvor? stockimage

I den digitale tidsalderen har teknologien revolusjonert måten organisasjoner opererer på. Digital transformasjon har åpnet døren for utallige muligheter, men har også introdusert nye utfordringer, spesielt når det gjelder nettsikkerhet.

Hvorfor er nettsikkerhet kritisk for medlems- og giverdrevne organisasjoner?

Medlems- og giverdrevne organisasjoner håndterer ofte sensitive data, som personlig informasjon, betalingsdetaljer og kommunikasjonshistorikk. Et datainnbrudd kan ikke bare føre til økonomisk tap, men også skade organisasjonens omdømme og bryte tilliten til medlemmene og giverne.

Historier fra virkeligheten

La oss se på noen eksempler fra virkeligheten som understreker viktigheten av nettsikkerhet:

Den lekkede donordatabasen En velkjent veldedighetsorganisasjon opplevde et massivt datainnbrudd hvor donorenes kredittkortinformasjon ble lekket. Dette førte til en bølge av uautoriserte transaksjoner som rammet giverne og skapte en PR-katastrofe for organisasjonen. I etterkant av hendelsen implementerte organisasjonen strengere sikkerhetstiltak og økte fokuset på cybersikkerhetsopplæring for alle ansatte.

Phishing-angrepet som nesten knekket tilliten En miljøvernorganisasjon ble mål for et sofistikert phishing-angrep som utga seg for å være organisasjonens leder. Angriperne sendte e-poster til medlemmene med anmodninger om øyeblikkelig støtte. Organisasjonen måtte handle raskt for å informere sine medlemmer og forhindre ytterligere skade. De innførte deretter tofaktorautentisering og regelmessige sikkerhetsauditer for å forhindre lignende hendelser.

Les også: Valg av organisasjonssystem: Winorg eller Microsoft Dynamics?

Hvordan kan organisasjoner styrke sin nettsikkerhet?

For å styrke nettsikkerheten, er det flere tiltak organisasjoner kan implementere:

 1. Oppdater programvare regelmessig: Hold systemer og applikasjoner oppdatert for å beskytte mot kjente sårbarheter. Regelmessige oppdateringer av programvare er kritisk for å beskytte mot kjente sårbarheter.

  For eksempel, en ideell organisasjon som brukte utdatert CRM-programvare ble utsatt for et ransomware-angrep som krypterte deres medlemsdatabase. De kunne ha unngått dette ved å installere en sikkerhetsoppdatering som var tilgjengelig måneder før angrepet. Regelmessig oppdatering av programvare ville ha forhindret utnyttelse av en kjent sårbarhet.

 2. Flernivås autentisering: Et ekstra lag med beskyttelse som kan forhindre uautorisert tilgang. Flernivås autentisering (MFA) legger til et ekstra sikkerhetslag ved å kreve to eller flere bekreftelsesmetoder for å få tilgang til en konto, noe som betydelig reduserer risikoen for uautorisert tilgang.

  Et praktisk eksempel er en organisasjon som innførte MFA etter å ha opplevd at en ansatt sin e-postkonto ble kompromittert. Med MFA på plass, selv om en hacker hadde fått tak i et passord, ville de ikke kunne logge inn uten den andre autentiseringsfaktoren, som en kode sendt til den ansattes telefon.

 3. Opplæring av ansatte: Regelmessige kurs i nettsikkerhet kan redusere risikoen for menneskelige feil. Menneskelige feil er en av de største sikkerhetsrisikoene. Regelmessig opplæring i nettsikkerhet kan redusere denne risikoen betydelig.

  For eksempel, en organisasjon som gjennomførte kvartalsvise nettsikkerhetskurs for sine ansatte, kunne raskt identifisere og isolere et phishing-forsøk, fordi en ansatt gjenkjente de mistenkelige tegnene og rapporterte e-posten før noen skade ble gjort.

 4. Backup av data: Sikkerhetskopiering av data er essensielt for å kunne gjenopprette informasjon ved et datainnbrudd. Sikkerhetskopiering av data er avgjørende for å kunne gjenopprette informasjon etter et datainnbrudd.

  En organisasjon som hadde daglige sikkerhetskopier av deres data på et eksternt sted, kunne raskt gjenopprette sitt medlemsregister etter et datainnbrudd, med minimal nedetid og uten tap av kritisk informasjon.

 5. Begrens tilgang: Tilgangskontroll basert på rolle sikrer at kun autoriserte personer har tilgang til sensitiv informasjon. Tilgangskontroll basert på rolle sikrer at kun autoriserte personer har tilgang til sensitiv informasjon.

  Dette ble demonstrert effektivt av en organisasjon som implementerte rollebasert tilgangskontroll etter at en tidligere ansatt forsøkte å få tilgang til sensitive data etter å ha forlatt organisasjonen. Med rollebasert tilgangskontroll kunne de raskt og enkelt tilbakekalle tilgangsrettighetene, og forhindre potensiell misbruk av informasjonen.

Samarbeid med pålitelige partnere Når du velger teknologipartnere, som for eksempel en CRM-leverandør, sørg for at de følger strenge sikkerhetsstandarder og har tiltak på plass for å beskytte data.

Konklusjon

I den digitale tidsalderen er nettsikkerhet ikke lenger et valg, men en nødvendighet. Medlems- og giverdrevne organisasjoner må være proaktive i sin tilnærming til nettsikkerhet for å beskytte sine medlemmer, givere og deres data.

Last ned gratis guide: Den datadrevne organisasjon Hvordan gå fra data til innsikt til tiltak

 

Bilde hjemmside med logo

Ta kontakt for en uforpliktende prat om CRM fra Winorg