ai mennesker o fokus

Digitale verktøy kan fremme menneskelige forbindelser i samfunnsdrevne organisasjoner. AI generert bilde

I en verden hvor teknologi stadig tar nye steg, er det lett å bli fanget i jakten på det nyeste og mest avanserte. For medlems- og giverdrevne organisasjoner er imidlertid nøkkelen til varig suksess og vekst ikke å finne i teknologien i seg selv, men i hvordan teknologien brukes for å fremme og styrke forholdet til deres støttespillere.

Les også: Slik lager du en moderne medlemsreise

Mennesker først: prioritering av støttespillere

Det grunnleggende prinsippet for enhver organisasjon som ønsker å gjøre en forskjell, er enkelt, men kraftfullt: sett menneskene først. Dette betyr at alle strategiske beslutninger, fra markedsføring til innsamling og medlemsengasjement, må ha støttespillernes beste interesse i kjernen. Ved å lytte til og forstå behovene til medlemmene og giverne, kan organisasjoner tilpasse sine tilbud og kommunikasjon for å skape dypere og mer meningsfulle forbindelser.

Teknologi som verktøy, ikke mål

For leverandører av systemløsninger blir suksess målt ikke bare i leveransen av funksjonelle og effektive systemer, men i hvor godt disse systemene muliggjør ekte menneskelig tilknytning og engasjement. Det er her fokuset på brukervennlighet og tilgjengelighet blir avgjørende.

Teknologiske løsninger må utformes med sluttbrukeren i tankene, slik at de kan bidra til å forenkle, forbedre, og berike opplevelsen for både organisasjonens ansatte og deres støttespillere.

Les også: Effektivisering av medlemsadministrasjon for BoligMentoren

Les også: Tar rapporteringen din mye tid?

Samarbeid for felles suksess

Et eksempel på vellykket implementering av denne filosofien er en ideell organisasjon fokusert på miljøvern, som implementerte et CRM-system tilpasset deres spesifikke behov. Ved å integrere medlemsdata fra ulike kilder til et sentralt system, kunne de segmentere medlemmene basert på interesser og tidligere engasjement. Dette muliggjorde personlig kommunikasjon og tilbud om deltakelse i lokale initiativer som direkte appellerte til medlemmenes interesser og verdier, noe som førte til en merkbar økning i medlemsaktivitet og fornyelser av medlemskap.

En annen organisasjon, denne gangen innen humanitært arbeid, tok i bruk en mobil app for å forenkle donasjonsprosessen. Appen tilbyr en interaktiv plattform hvor brukerne kan se historier og oppdateringer fra feltarbeidet, samt direkte kommunisere med de ansatte og frivillige. Dette tiltaket styrket følelsen av tilknytning og tillit mellom giverne og organisasjonen, og bidro til en økning i regelmessige bidrag.

Til slutt samarbeidet en fagforening med Winorg som teknologileverandør for å skreddersy en løsning som håndterer studenters unike reise gjennom utdanningssystemet. Ved å integrere data fra ulike punkter i studentlivssyklusen, fra rekruttering til alumniengasjement, kunne organisasjonen tilby en sømløs og personlig opplevelse for studentene, samtidig som de styrket deres evne til å engasjere tidligere studenter som potensielle videre hovedmedlemmer og ambassadører.

Avsluttende Tanker

Det ultimate målet for enhver teknologileverandør i denne sektoren bør være å arbeide hånd i hånd med sine kunder for å skape løsninger som virkelig setter menneskene først. Ved å forstå at suksess kommer gjennom samarbeid og en delt visjon om å styrke støttespillerforhold, kan leverandører ikke bare hjelpe organisasjoner med å nå sine mål, men også fremme en kultur av innovasjon og medmenneskelighet som varer langt inn i fremtiden.

Sjekk ut Winorg sine produktsider           

Ta kontakt for en uforpliktende prat